هدف از راه‌اندازی شبکه‌های مجازی توئیتری، فراهم کردن فضای تبادل نظر برای مخالفان دولت‌های محلی و سوءاستفاده از آن جهت ایجاد ناآرامی سیاسی در کشورهای مورد هدف است.

گروه جنگ نرم مشرق- دولت آمریکا برای پیشبرد برنامه‌های سیاسی خود در مناطق مختلف جهان اقدام به راه‌اندازی ده‌ها شبکه اجتماعی شبیه توئیتر کرده است.

هدف از راه‌اندازی این شبکه‌های مجازی، فراهم کردن فضای تبادل نظر برای مخالفان دولت‌های محلی و سوءاستفاده از آن جهت ایجاد ناآرامی سیاسی در کشورهای مورد هدف است.

این سرویس‌های توئیترمانند، تاکنون در پاکستان، افغانستان، کنیا، کوبا و ده‌ها کشور دیگر راه اندازی شده است.

توئیترهای محلی، ابزار آمریکا برای ایجاد بحران در کشورها // آماده

یکی از این سایت‌ها، یک شبکه اجتماعی با نام ZunZuneo است که آمریکا به طور خاص برای مردم کوبا ایجاد کرده و تاکنون بیش از 40 هزار کاربر در این کشور به آن پیوسته‌اند.

توئیترهای محلی، ابزارهای دیپلماسی آمریکا در جهان // در حال ویرایش

این سرویس چند سال پیش به طور محرمانه توسط سازمان توسعه بین الملل آمریکا (USAID) ایجاد شده بود که چند هفته پیش از سوی رسانه‌ها افشا شد. در نهایت، ZunZuneo در سال 2012 به بهانه کمبود بودجه سازمان آمریکایی مذکور، تعطیل شد. اما به نظر می‌رسد دلیل واقعی تعطیلی این سایت‌ها افشای نقش آمریکا در مدیریت آن‌ها است.

همچنین چند روز پیش نیز مشخص شد که وزارت خارجه آمریکا در افغانستان و پاکستان اقدام به ایجاد سایت شبیه توئیتر کرده است.

این سایت توئیتر مانند در پاکستان، Humari Awaz به معنای «صداهای ما» نام دارد که البته ایجاد آن از سوی آمریکا، محرمانه نبود و از همان ابتدا نیز وزارت خارجه آمریکا و سفارت این کشور در پاکستان، این مسئله را اعلام کرده بودند. البته این سایت‌ها نیز اخیرا تعطیل شده‌اند.

سایت توئیترمانند کنیا نیز Yes Youth Can به معنای «بله جوان می‌تواند» نام دارد که هنوز فعال است و توسط سازمان توسعه بین الملل آمریکا اداره می‌شود.

گفته می‌شود آمریکا در کشورهای نیجریه و زیمباوه و همینطور در بسیاری از کشورهای عربی پس از آغاز انقلاب‌ها در سال 2012 سایت‌های مشابهی راه‌اندازی کرده است.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس